Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Leerlingen O.S. Pomona beplanten hun plantenkas samen met LVV

De Openbare School (O.S.) Pomona had vandaag als thema voor het 4e leerjaar “Beroependag.” Na een bezoek en demonstratie van de Brandweerlui en de Politie was het kersje van de taart voor het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

“Jong ondernemerschap stimuleren in de landbouw is een van de beleidsdoelen van het ministerie van LVV. Landbouwer zijn is hard werken, maar daartegenover ben je je eigen baas en heb je voldoende inkomen. Ook draag je bij aan voedselzekerheid en produceer en consumeer je gezonde voeding,” sprak Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam de leerlingen toe.

De leerlingen die geen onbekende bleken te zijn met planten in de grond te stoppen, hebben enthousiast in hun militairen of artsenpakje, tayerblad, peper, spinazie en kool plantjes helpen planten vandaag. Een vervallen plantenkas van O.S. Pomona is na jaren weer nieuw leven ingeblazen. De LVV’ers zullen een keer per week terugkeren naar de school voor onderhoud. Het schoolhoofd, Joyce Ramdin, sprak haar dank uit, waarna de dag is afgesloten met overdrachten van planten, bloemen en gedichten door de vlotte leerlingen van O.S. Pomona.