Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Hoge winkelprijzen binnenland leiden tot urbanisatie

Gezinnen in de oostelijke áls westelijke grensgebieden van Suriname trekken sterk weg naar de buurlanden Frans-Guyana en Guyana. Daarnaast kiest men er ook voor om zich in het kustgebied te vestigen. Hieraan ligt de slechte economische situatie in het achterland ten grondslag. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft hierover wederom zijn bezorgdheid geuit tegenover journalisten.

De VP stond de media op woensdag 3 juli 2024 te woord, voor aanvang van de reguliere vergadering van de ministerraad. De regeringsfunctionaris heeft recentelijk enkele dagen doorgebracht bij de Bovenlandse Inheemsen. Hij merkt op dat binnenlandbewoners in hun woongebied zelfs het viervoudige, van wat in Paramaribo wordt betaald, moeten neertellen voor eerste levensbehoeften.

Tijdens een bezoek aan de dorpen Godo Holo en Granbori in verband met de afgelopen Keti Koti-viering constateerde de VP opnieuw dat ook de lokale gemeenschappen aan de Tapanahonierivier moeite hebben met de hoge winkelprijzen en de late aanvang van het onderwijsproces. Hij heeft uit eigen middelen het transport van leerkrachten naar het gebied betaald, dit in verband met de herstart van de scholen.

VP Brunswijk stelt dat het ministerie van Financiën en Planning de nodige middelen moet vrijmaken om het leven van de mensen in het achterland draaglijker te helpen maken. De regeringsfunctionaris noemt het zich concentreren op de ontwikkeling van Paramaribo en randdistricten, een groot minpunt van de regering.