Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Giorgio Rustveld beschikt eindelijk over nieuwe protheses

Giorgio Rustveld beschikt eindelijk over zijn nieuwe protheses. Mede dankzij de onvermoeibare inzet van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de 20-jarige Surinamer met een speciale hulpvraag op 8 maart jongstleden nieuwe protheses aangemeten gekregen in Hoofddorp, Nederland. De missie werd mogelijk gemaakt door de Stichting Amigoal, van wie Marianne de Jong als drijvende kracht, in oktober 2023 een ontmoeting had met de VP.

Amigoal werd geraakt door het verhaal van Rustveld, die vanwege een medische aandoening zijn benen had laten amputeren. Dit in de hoop om met de protheses die hij toen kreeg, weer te kunnen lopen. De kunstbenen voldeden echter niet, wat voor Rustveld een dagelijkse beslommering opleverde. Rustveld is overigens in maart 2023 voor de periode van een jaar benoemd tot ambassadeur van De Nationale Assemblee (DNA).

Amigoal heeft in oktober samen met Deborah Winson, onderdirecteur Sportzaken, en een vertegenwoordiger van Hoge school Windesheim een ontmoeting gehad met Vice-President Brunswijk. De VP zegde zijn steun toe aan de missie naar Hoogdorp en gaf ook aan dat de regering beleid zal ontwikkelen voor jongeren met speciale behoeften. De Stichting Amigoal prijst de inspanningen van onder meer de Vice-President om de gezondheid en het welzijn van deze groep te bevorderen.