Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Geen moeite met commissies voor groter belang

Zolang er financieën beschikbaar worden gesteld zal Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk geen moeite hebben met de installatie van presidentiële commissies bij de ABOP-ministeries. De hamvraag is of de departementsleiding hierdoor wordt onttrokken van de dienstdoende minister. VP Brunswijk redeneert dat er dringend geld moet komen om de goedgekeurde projecten vanuit de respectievelijke ministeries uit te voeren.

De samenleving wacht al lang op verlichtende overheidsacties. Aan het einde van dit regeertermijn is het nodig om gefocust te zijn op het groter belang. Indien de presidentiële commissies wel financiële middelen zullen krijgen om de bestaande plannen uit te voeren, is er geen vuiltje aan de lucht. Op woensdag 17 januari 2024 gaf hij dit te kennen aan journalisten, voor aanvang van de Ministerraad vergadering (RVM).

In eerdere vraaggesprekken met de pers heeft de Vice-President steeds laten doorschemeren dat er tal van projecten van de ABOP-ministeries zijn goedgekeurd tijdens de RVM, ter verandering en vooruitgang van de samenleving. Maar de uitvoering blijft uit, vanwege gebrek aan financiën.