Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

BIZA legt voorlopige kiezerslijsten ter inzage

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) legt in de periode van 22 januari tot en met 23 februari 2024 de voorlopige kiezerslijsten online ter inzage. Personen die reeds de kiesgerechtigde leeftijd van 18 jaar en ouder hebben bereikt en zij die tot en met 25 mei 2025 18 jaar worden, kunnen gedurende deze periode hun gegevens online controleren via de TIL applicatie op de verkiezingswebsite verkiezingen.sr.

Om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens op de website, dienen burgers hun ID-nummer, familienaam en geboortedatum in te voeren. Het resultaat wordt direct weergegeven na het invoeren van deze gegevens. Als de burger aangeeft dat de persoonsgegevens correct zijn, dan wordt hij middels een bericht bedankt voor het gebruik van de applicatie.

Indien de verkregen informatie onjuist is, dan kan in een Whatsapp-bericht worden aangegeven welke informatie incorrect is, vergezeld van een duidelijke foto van het identiteitsbewijs en de juiste informatie. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken zal vervolgens contact maken met de burger voor verdere afhandeling.

Voor vragen of verdere informatie met betrekking tot het gebruik van de applicatie, kunnen burgers contact opnemen met de Communicatie-Unit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken op het telefoonnummer 494411.

De Verkiezingswerkgroep Voorlichting