Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Financiën en Planning

Belasting betalen: President en Vicepresident geven goede voorbeeld

Paramaribo, 5 }uni 2024

De minister van Financien en Planning heeft op 21 mei jl. een brief verzonden naar alle publieke functionarissen in Suriname, waarin wordt benadrukt dat het essentieel is dat iedereen aan zijn fiscale verplichtingen voldoet. Het gaat onder meer om inkomsten-, vermogens- en huurwaardebelasting.

De brief is verzonden naar president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, alle ministers, en !eden van de Nationale Assemblee, de Staatsraad, de Rekenkamer en het Hof van Justitie. Hooggeplaatste functionarissen kunnen het goede voorbeeld geven.

President Santokhi onderstreept het belang van tijdige naleving van belastingverplichtingen en geeft aan dat hij dat altijd doet. Ook vicepresident Brunswijk staat achter de maatregel, en zegt zijn volledige medewerking toe.

Beide !eiders benadrukken dat iedereen zijn verantwoordelijkheid jegens de gemeenschap moet nakomen. Als iedereen eerlijk en op tijd zijn belasting betaalt, komen we samen vlugger vooruit. Ze roepen daarom niet alleen overheidsfunctionarissen, maar ook alle bedrijven en burgers op om hun verplichtingen na te komen.

Voor belastinginformatie, bezoek de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.sr Telefoon: centraal nummer 1960 toestel 395 en 397 of rechtstreeks nummer 520175