Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

466 bewoners te Goede Verwachting uit onzekerheid gehaald

Op Goede Verwachting is de regering begonnen met het volledig wegmaken van het occupatieprobleem. Een aanzet is op woensdag 21 september 2022 gegeven in deze buurt door in totaal aan 400 personen een toewijzingsbeschikking en aan 66 anderen een bereidsverklaring uit te reiken in het kerkgebouw van Charisma International Ministries. Na Goede Verwachting volgen de woonwijken Sunny Point en Smalkalden waar percelen zijn geoccupeerd in het verleden. Waarnemend (Wnd) President, Ronnie Brunswijk heeft de eerste toewijzingsbeschikking verstrekt aan een bewoner die al 23 jaar wachtte op een oplossing.

De Wnd President en minister Dinotha Vorswijk van Grond Beleid en Bosbeheer waarschuwden tegen elke nieuwe vorm van occupatie. De regering zal met de wet in de hand zeker zonder aanziens des persoon corrigerend optreden. Volgens de Wnd President is reeds binnen de regering overlegd om de eigenaar van de gekraakte gronden te Sunny Point te betalen, zodat de occupenten voor eens en altijd uit de onzekerheid gehaald kunnen worden. Minister Vorswijk, die zowel op Goede Verwachting als Texas is opgegroeid, beloofde te blijven werken aan een oplossing van het grondprobleem in deze gebieden. Met de online registratie is de regering verder bezig te werken aan het geven van zekerheid aan iedere Surinamer.

De regering Santhoki- Brunswijk wil vervolgens het project lanceren om voor jonge Surinamers een huis te helpen bouwen.

Bij de uitreiking van het eerste grondpapier bleek dan de ontvanger, meneer Plein, een dag voor de waarnemend President Brunswijk jarig wordt. Daarom heeft hij hem direct bij wijze van uitzondering een auto geschonken. Verder is aan een sportvereniging te Efraimzege een stukje terein toegewezen. Parlementariër Edgar Sampie zei dat dit gedaan is vanwege de behoefte voor het opzetten van een sportcentrum voor de buurt.