Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Zwemmen in de dierentuin

Er is door velen lang reikhalzend naar uitgekeken. Op vrijdag 6 november 2020, is het dan eindelijk zo ver. Het kinderwaterparkje in Paramaribo  Zoo, opent officieel haar poorten voor het publiek.

Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowirio. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu,. Het is daarom dat het waterparkje de naam ‘Werehpai” kreeg, de archeologische vindplaats in zuid-west Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt. De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.

Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.

Paramaribo Zoo volgt een zogenaamd masterplan om in de komende jaren te transformeren naar een moderne, verantwoorde biotopentuin, die zich richt op de bewustmaking van het belang van een schoon en gezond milieu.

Met het nieuwe waterparkje worden twee vliegen in een klap gevangen; gezonde waterpret voor de Surinaamse kinderen en meer inkomsten voor Paramaribo Zoo om de plannen te realiseren. Het zwemparadijs is een geschenk  van Marokko.

 

Meer nieuws