Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

VP Brunswijk: “Toekomst ziet er internationaal goed uit”

President Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking hebben de eerste stappen gezet om het imago van Suriname internationaal te verbeteren. Dit zegt vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij sprak tijdens de regeringspersconferentie op maandag 3 augustus 2020. Volgens de regeringsfunctionaris zijn gesprekken met Brazilië, de Verenigde Staten van Amerika en Nederland positief geweest en bieden mogelijkheden voor steun.

Hetzelfde geldt voor vele andere landen die aangegeven hebben vertrouwen te hebben in deze regering. Dit wordt ondersteund door alle internationale, financiële en multilaterale instellingen. “De toekomst ziet er in dit internationaal opzicht goed uit,” aldus de vicepresident.

Hij gaf een overzicht van wat de regering tot nu toe gedaan heeft na overname van regeermacht. Onmiddellijk na aantreden op 16 juli is de regering begonnen een evaluatie te maken. Deze evaluatie is, aldus de vicepresident, nog gaande. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een gebalanceerde en verantwoordelijke continuering van de economische bedrijvigheid, aangezien inkomsten binnen moeten blijven komen. Ook personen die het moeilijk hebben alsook bedrijven moeten ondersteund worden.

Er is ook een retreat van twee dagen gehouden met de president, ministers en deskundigen van buiten.

Volgens de VP heeft de regering de ambtenaren gegarandeerd dat hun salarissen en vakantiegeld zullen worden uitgekeerd en dat is ook zo gebeurd door medewerking van de commerciële banken.

Verder heeft president Santokhi een commissie geïnstalleerd om alle recente benoemingen onder de loep te nemen en zal zij haar bevindingen delen met de president. “Degene die recht hebben op een benoeming of promotie verdienen, zullen die ook krijgen of behouden. Maar we zijn ervan overtuigd dat een groot deel van de benoemingen en promoties onterecht zijn geweest en we kunnen de Surinaamse samenleving niet opzadelen met nog hogere rekeningen van de overheid”, aldus vicepresident Brunswijk.

Er zijn sinds 16 juli drie vergaderingen van de Raad van Ministers gehouden en twee regeringsvergaderingen om strategische beleidszaken te bespreken. De VP zegt dat de regering de communicatie met de samenleving via de media weer heeft opgepakt door na elke vergadering van de Raad van Ministers persconferenties te houden.

Meer nieuws