Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Volleyball bond brengt bezoek aan minister ROS

De Surinaamse Volleybalbond (SVB) onder leiding van voorzitter Lionel Blokland heeft dinsdag 12 maart 2024 een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS). Tijdens dit bezoek is er voornamelijk gesproken over hoe de volleyball sport beter ontwikkeld kan worden in Suriname. Dit doel is ook opgenomen in het jaarprogramma van de SVB, welke ook gedeeld is met de leiding van het ministerie.

Blokland haalde aan dat jongeren geїnteresseerd moeten worden gemaakt in deze tak van sport, zodat het inderdaad verder ontwikkeld kan worden. Echter zijn er enkele uitdagingen daarbij. De SVB heeft jongeren in Moengo, Nickerie en Saramacca die volleyballen. Zij probeert zoveel als mogelijk de ondersteuning te geven die ze kan. Maar bij wedstrijden in de stad is veelal transport het probleem. Daarom pleit de SVB voorzitter ervoor dat er faciliteiten worden gecreerd in deze districten, zodat de jongeren in hun eigen omgeving wedstrijden kunnen spelen.

Blokalnd presenteerde ook hoe de sporters binnen deze tak van sport regionaal en international stappen voooruit hebben gemaakt. Ook maakte hij melding van een Norceca toernooi dat van 14 tot en met 20 september gehouden zal worden in Suriname. Aan dit toernooi doen onder andere mee de Verenigde Staten; Peurto Rico, Mexico en natuurlijk Suriname. Hij deed gelijk het verzoek aan de minister om de Nationaal Indoor Stadion (NIS) ter beschikking te stellen voor dit toernooi voor de periode van 10 september tot en met 22 september. Ook is er voor dit toernooi een nieuwe vloer nodig, welke geschonken is door de overkoepelende organisatie Norceca. Echter heeft de SVB de minister gevraagd om te praten met de minister van Financien en Planning zodat ze vrijstelling van invoerrechten hiervoor kunnen krijgen. De accomodatie voor de gasten voor dit toernooi is al geregeld. Nu moeten voeding en transport nog geregeld worden.

Minister Emanuël heeft aangegeven met haar college te praten over de vrijstelling van de invoerrechten van de nieuwe vloer. Ook heeft ze toegezegd het verzoek voor NIS met haar team te zullen bespreken, waarna ze weer in contact zal treden met de SVB.

Ze dankte de leiding van de bond ook voor hun inzet om de volleyball sport verder te ontwikkelen in Suriname. Ze stond vooral stil dat de bond veel gedaan kan krijgen met de weinige middelen die er zijn. Ook wenste ze de SVB veel succes voor de komende periode.