Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Volksgezondheid benadrukt strikte naleving Covid-19 maatregelen

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat de afgekondigde maatregelen door de President van Suriname strikt moeten worden nageleefd door de burgers van het land om het aantal besmettingen te laten dalen.

Het gaat om de volgende:

Maatregel 1: verplicht dragen van mondneusmasker buiten eigen huis en in het bijzonder betreden van ruimten.

Maatregel 2: Uitgangsverbod blijft ingesteld van 20:00 pm – 05:00 am

Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaalservice m.u.v. terrassen waar men in achtneming van de algemene maatregelen van 1.5 m afstand tussen de cliënten en handhygiëne kan garanderen.

Maatregel 4: Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, incl. huisfeesten, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen.

Maatregel 5: sportscholen, contactsporten, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden (SURIBET), bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten.

Maatregel 6: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen.

Maatregel 7: markten blijven vooralsnog geopend blijven met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.

Maatregel 8: Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde Covid-19 preventie protocollen.

Verander uw gedrag NU, naar een COVID-19 veilig gedrag.

Meer nieuws