Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Vluchten uit Nederland volgens gewijzigd beleid

De vluchten vanuit Nederland naar Suriname zullen volgens een gewijzigd beleid plaatsvinden. Dit deelden de minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toeristen (TCT) en Amar Ramadhin van Volksgezondheid mee op een persconferentie, gehouden op 1 oktober 2020. Het besluit om de vluchten aan te passen is genomen naar aanleiding van de explosieve toename van COVID-19 gevallen in Nederland.

Eenieder die tot en met 3 oktober uit Nederland komt moet in zelf quarantaine gaan. Deze personen moeten de autoriteiten in ons land voorzien van een telefoonnummer en adres. Dit is van belang voor de autoriteiten, omdat zij regelmatig inspecties zullen uitvoeren op de adressen. Indien mensen op 2 oktober arriveren is het wel toegestaan dat ze worden opgehaald door een familielid. Daarbij mag maar 1 persoon de aangekomen passagier transporteren.

Voor de periode 4 tot 11 oktober 2020 geldt dat de bezoekers een PCR COVID-19 test kunnen overleggen waaruit blijkt dat deze negatief is. Deze test mag niet ouder dan 72 uur zijn. Wie dit niet heeft zal niet in het vliegtuig kunnen plaatsnemen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de uitslag van een PCR test niet vereist. Ook moeten de bezoekers 10 dagen in quarantaine in een hotel en de kosten zelf betalen. Verder moeten ze over een COVID-19 reisverzekering beschikken of men moet een verklaring tekenen, waarin is opgenomen dat indien men positief bevonden wordt in Suriname, de kosten voortvloeiende uit de behandeling door de reiziger wordt betaald.

Vanaf maandag 12 oktober en wel voor een periode van twee weken zullen alleen repatrianten toegelaten worden die ook moeten voldoen aan de eerdergenoemde voorwaarden. Met alle actoren zal er continue evaluatie plaatsvinden om na te gaan wat er eventueel gewijzigd moet worden. In de week van 4 tot 11 oktober zullen de SLM en de KLM de reeds geplande vluchten uitvoeren. Vanaf 12 oktober zal er slechts een vlucht per week worden uitgevoerd.

Meer nieuws