Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Twee ministers positief getest op COVID-19

Nadat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) vorige week positief testte op het COVID-19 virus, zijn op donderdag 15 oktober 2020 ook haar collega’s David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) positief getest.

Op de twee bewindslieden na zijn alle andere ministers, die in contact waren gekomen met minister Pokie, negatief getest alsook president Chandrikapersad Santokhi.

Na het resultaat van minister Pokie werd meteen nagegaan met welke andere collega’s zij in nauw contact was geweest. Het resultaat was dat zeven ministers in thuisquarantaine gingen. Het gaat om de ministers van LVV, Defensie, AW&J, JusPol, ROS, NH en BiZa. President Santokhi testte toen ook al negatief. Op donderdag 15 oktober werd de testprocedure afgesloten.

De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en past ook dezelfde maatregelen toe, die voor de samenleving gelden. Zij doet wederom het beroep op de samenleving de algemene maatregelen, als het ophebben van een mond- en neusbedekking, regelmatig wassen van de handen en het houden van de anderhalve meter afstand, altijd in acht te nemen.

Meer nieuws