Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Suriname moet weer inkomsten genereren uit toerisme

Voor Suriname is toerisme een belangrijke economische sector. Deze sector is arbeidsintensief, levert een grote bijdrage aan het creëren van werkgelegenheid en heeft raakvlakken met vrijwel alle andere sectoren. Het voorgaande zei president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 29 september 2020 in zijn Jaarrede. Deze sector staat nu weliswaar onder druk door de COVID-19 pandemie, maar met wat aanpassingen en het volgen van het opgestelde protocol, moet het mogelijk zijn weer inkomen te genereren en werkgelegenheid zeker te stellen.

Het staatshoofd benadrukt dat toerisme de op drie na grootste industrie in de wereldeconomie is. Hij zegt dat daarbij ook opnieuw moet worden gekeken naar de verschillende opties, als het gaat om de luchtvaart, om Suriname bereikbaar te houden en dat te vergroten.

“We kijken met een open mind naar alles, als het gaat om uitbreiding van routes, samenwerking of uitbreiding met luchtvaartmaatschappijen en frequenties op routes”, aldus de regeringsleider, die zegt dat Suriname verder gepositioneerd zal moeten worden als dé natuur- en cultuurbestemming van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

De opleidingen en trainingen zullen verder gestalte krijgen via de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC). Dit zal op termijn nieuwe banen opleveren. Als het gaat om werkgelegenheid zal de regering ook een push geven, aan het ontwikkelen van het toerisme.

 

 

Meer nieuws