Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Suriname heeft goede vriend in Amerika

De Republiek Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens een persconferentie op donderdag 17 september tijdens zijn eendaags bezoek aan Suriname.  “Ik ben blij hier te zijn vandaag en het is de eerste keer in 45 jaar dat de VS op bezoek is in Suriname. Dit bezoek is een teken van de groeiende band tussen Suriname en Amerika”, liet de Amerikaanse bewindsman weten.

President Chandrikapersad Santokhi gaf mee dat dit historisch bezoek een weerspiegeling is van de langdurige vriendschappelijke band tussen de twee landen. “Tijdens onze beraadslaging hebben we het belang van dit bezoek en de verdere verdieping van de politieke relatie besproken, daarbij meegenomen de bilaterale banden en onderlinge samenwerking. Ook hebben we van deze gelegenheid gebruik gemaakt om van gedachten te wisselen over internationale en multilaterale ontwikkelingen”, gaf president Santokhi te kennen over de inhoud van zijn ontmoeting met minister Pompeo. President Santokhi is ervan overtuigd dat de bilaterale samenwerking op verschillende terreinen, zoals handel en investeringen, bestrijding van transnationale georganiseerde misdaad, gezondheid, leger, investeringen, defensie, justitie en politie en de politieke samenwerking zal versterken. “In de komende dagen en weken zullen de twee ministeries van Buitenlandse Zaken eraan werken om de aangedragen voorstellen verder uit te werken.”

“In het onderhoud welke ik had met minister Ramdin hebben wij gesproken over belangrijke kwesties die mij vertrouwen geven in de toekomst van ons constructieve partnerschap op basis van democratische waarden en de bescherming van de mensenrechten en onze nauwere economische banden”, zei minister Pompeo. Hij feliciteerde president Santokhi mijn zijn overwinning bij de laatst gehouden verkiezingen en gaf aan dat het een genoegen was de president te mogen ontmoeten. Hij verzekerde president Santokhi en de Surinaamse gemeenschap dat Suriname een goede partner heeft in de Verenigde Staten van Amerika.

Suriname en de VS zullen het langdurige partnerschap voortzetten. President Santokhi vroeg de Amerikaanse minister de groeten en de beste wensen namens Suriname over te brengen aan president Donald Trump van de VS.

 

Meer nieuws