Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Suriname feliciteert India met maanlanding

Suriname biedt zijn hartelijke gelukwensen aan de regering en het volk van India aan na ontvangst van het nieuws over de monumentale prestatie van de Indiase ruimtevaartorganisatie door met succes op het maanoppervlak te landen. President Chandrikapersad Santokhi heeft inmiddels ook zijn felicitaties overgebracht aan Premier Narendra Modi van India.

De Indiase maanlanding is een ongeëvenaard bewijs van de collectieve geest van nieuwsgierigheid, onderzoek en vooruitgang van de mensheid. Dit onderstreept de technologische bekwaamheid van het land en de verruiming van de horizon voor alle landen. Deze opmerkelijke prestatie is een baken van inspiratie en herinnert ons eraan dat grenzen geen partij zijn voor de grenzeloze nieuwsgierigheid die ons allemaal verenigt.

Zelfs in het verre Suriname, een land dat cultureel gedeeltelijk op India lijkt, is een gevoel van trots voelbaar. Het is duidelijk dat het volk van Suriname zich in eenheid bevindt met het volk van India dat deelt in de vreugde over deze opmerkelijke prestatie.

Minister Ramdin voegt hieraan toe “Deze eenheid overstijgt geografische grenzen, omdat het de inherente verbindingen onderstreept die ons als mondiale gemeenschap binden. De maanlanding wekt een gedeeld gevoel van verwondering op en herinnert ons eraan dat de lucht niet langer een grens is, maar een toegangspoort tot het bevorderen van saamhorigheid en een gedeelde toekomst van onderzoek. Deze prestatie toont niet alleen de wetenschappelijke capaciteiten van India, maar stuwt de wereld ook vooruit in haar zoektocht om de mysteries van de kosmos te ontrafelen.”

Suriname feliciteert India met deze monumentale prestatie, een triomf van techniek en innovatie.