Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Suriname en Indiase delegatie bespreken samenwerking voor ontwikkeling cricket

In het kader van de ontwikkeling van de cricketsport in Suriname bracht Sameer Upadhyay, vertegenwoordiger van Global Sports Network, samen met een delegatie van zes personen uit India een beleefdheidsbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit bezoek vond plaats op het Kabinet van de President op dinsdag 28 mei. De Surinaamse ambassadeur in India, Arunkoemar Hardien, en Raj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, waren aanwezig bij deze ontmoeting. Het doel van de bijeenkomst was om president Santokhi op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in de cricketsport en de verschillende plannen die momenteel worden uitgevoerd.

De voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond gaf aan dat dit initiatief niet alleen de sport zelf zal ontwikkelen, maar ook zal bijdragen aan de ontwikkeling van toerisme en de bekendheid van Suriname en het Caribisch gebied, evenals de rest van de wereld. Hij gaf verder aan dat tijdens de vergadering de mogelijkheden voor ondersteuning door de regering zijn besproken, inclusief hoe de regering kan bijdragen en hoe zij samen kunnen werken aan de ontwikkeling van de cricketsport in Suriname. Het doel is om de sport minstens op het niveau van andere landen in Caricom te brengen. Ambassadeur Hardien benadrukte dat de Surinaamse ambassade in New Delhi in contact is gekomen met onder andere de Punjabi Cricket Association. “Ze dachten dat het een goed moment was om ook de cricketsport in Suriname een boost te geven en verder te stimuleren. In verdere gesprekken heeft de Punjabi Cricket Association de wens geuit om naar Suriname te komen en de situatie van cricket daar te evalueren.” Vervolgens heeft  de ambassadeur contact opgenomen met de Surinaamse Cricket Bond.

Ambassadeur Hardien merkte op dat in India cricket de nummer een nationale sport is. “Het brengt volkeren bij elkaar. En we dachten vanuit de Surinaamse ambassade in New Delhi dat het ook een goede gelegenheid is om twee landen bij elkaar te brengen. Ook op het gebied van cricket dichterbij te brengen, vandaar dat wij dus ook concrete acties hebben ondernomen om de cricketsport in Suriname extra aandacht te geven.” Tenslotte gaf hij aan dat er een wens is geuit vanuit de Punjabi Cricket Association om het cricketgebeuren in de totale Latijns-Amerikaanse regio verder te stimuleren, maar te starten door tussenkomst van Suriname.

 

Meer nieuws

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting De 4de vergadering van de CARICOM-Spanje Gezamenlijke Commissie, vond in hybride format, plaats vanuit Georgetown, Guyana op donderdag 18 juli 2024. De vergadering werd