Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Stichting Wan Okasi bezoekt minister Nurmohamed

Stichting Wan Okasi, die zich bezighoudt met mensen met visuele of lichamelijke beperkingen, heeft een document overhandigd aan minister Riad Nurmohamed van Openbare werken. De groep vraagt naar betere faciliteiten, zoals goede infrastructuur, aangepaste gebouwen met betere voorzieningen en een sociale bijdrage in verschillende vormen. Volgens voorzitter Aniel Koendjbiharie van de stichting heeft de Verenigde Naties reeds rechten bepaald die uitgevoerd moeten worden.

De stichting doet een dringend beroep op de autoriteiten om de gebouwen te voorzien van een behoorlijk looppad met wegwijzers, reflector stickers op de deuren en een leuning om zonder hulp te kunnen lopen naar elke locatie. Er is ook aandacht gevraagd voor de faciliteiten op straat, maar de stichting heeft begrip voor het feit dat dit niet meteen kan. Minister Nurmohamed gaf aan dat zijn ministerie de verplichting heeft om op de begane grond voorzieningen te treffen. “We gaan alle overheidsgebouwen aanschrijven en vragen of zij ook kunnen zorgen voor mogelijkheden om de medewerking op een aangepaste manier te kunnen verlenen”, voerde de bewindsman aan.

Het ministerie van Openbare Werken brengt binnenkort een bezoek aan het gebouw van Wan Okasi, om opnames te maken en op basis daarvan op zoek te gaan naar financiële middelen bij de ministeries om het minimale te kunnen realiseren. Een obstakel is ook dat pinautomaten door de hoogte niet bereikbaar zijn en bij banken zijn de trappen ook te hoog. Voorts zullen bedrijven gevraagd en/of geadviseerd worden diensten voor deze groep op de begane grond mogelijk te maken. Plannen om te werken aan straatverlichting en betere wegen liggen reeds klaar. Het ligt in de bedoeling dat om de drie tot zes maanden contact wordt opgenomen om de realisatie van de aanpassingen te bespreken. “Het ministerie van Openbare Werken zal mensen met een beperking blijven ondersteunen”, aldus minister Nurmohamed.

Meer nieuws