Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

STEM Master trainers ontvangen certificaten

Tijdens een bijeenkomst bij het symposium van het project “Leren Reflecteren” zijn twaalf STEM Mastertrainers gecertificeerd. Deze trainers hebben deelgenomen aan een training gerelateerd aan het project, dat werd uitgevoerd op 13 scholen landelijk. De certificering stelt hen in staat om hun collega’s te trainen in het integreren van STEM (science, technology, engineering, and math) in het curriculum.

Deze twaalf deskundigen zullen volledig worden uitgerust met de nodige apparatuur om lessen en trainingen te verzorgen. Daarnaast zullen er op de pilotscholen science ruimtes worden ingericht, terwijl mobiele science lokalen worden voorbereid om andere scholen te bezoeken.

Tijdens het symposium van het project “Leren Reflecteren” werden ook twee handboeken gepresenteerd voor de leerjaren 7 en 8.

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur benadrukte het belang van een revolutie binnen het Surinaamse onderwijs. Hij stelt dat het onderwijs op zijn kop moet worden gezet en dat technologie-gebaseerd onderwijs moet worden ingevoerd. “Leerlingen moeten niet alleen klassikale lessen volgen, maar ook leren hoe ze zelf keuzes kunnen maken door middel van 21-eeuwse vaardigheden,” aldus de minister. Hij benadrukte ook dat STEM/STEAM hierbij kan helpen, omdat deze vakgebieden dwars door alle vakken heen gaan.

Met deze certificering en de inzet van de nieuwe STEM Master trainers, zet Suriname een belangrijke stap richting een meer geïntegreerd en toekomstgericht onderwijssysteem.