Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

SoZaVo en bond Esther Stichting werken aan oplossing

Directeur Melitia Sentilia

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en de Algemene Bond van Esther Stichting onder leiding van Johannes Aviankoi hebben op dinsdag 13 oktober 2020 een spoedonderhoud gehad op het ministerie. De directe aanleiding hiertoe is geweest de protestactie van de bewoners van Esther Stichting. De poorten werden gesloten, waardoor de personeelsleden niet op en van het terrein konden.

Met de tactische interventie van de bond konden de gemoederen bedaard worden. Aviankoi geeft aan dat hij op de hoogte gebracht werd van de protestactie. Hij heeft gelijk contact opgenomen met het ministerie van SoZaVo. Volgens hem heeft de Esther Stichting tal van problemen, die een structurele aanpak behoeven. Aviankoi zegt dat het heel belangrijk is om de rust terug te brengen.

SoZaVo-directeur Melitia Sentelia geeft aan dat zaken zijn uitgesproken. Zij zegt dat het ministerie de zorg van de bewoners moet garanderen. De bond is met een voorstel gekomen en het ministerie zal samen met de bond het voorstel uitwerken. Het voorstel is om een onafhankelijke commissie in het leven te roepen om zaken bij de stichting te onderzoeken, zodat de problemen opgelost kunnen worden.

Meer nieuws