Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Sewa International doet schenking aan Bureau First Lady

Vierduizend mondkapjes en een aantal t-shirts, het laatste in verband met de recente viering van de 151ste geboortedag van Mahatma Gandhi. Dit is de donatie geweest die de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal op vrijdag 9 oktober 2020 namens de in zijn land gevestigde organisatie Sewa International heeft gedaan aan het Bureau van de First Lady.

Presidentsvrouwe Mellisa Santokhi-Seenacherry, die de geste in ontvangst nam, zei dat alle hulp in de strijd tegen COVID-19 en in welke vorm dan ook altijd welkom is. Ze sprak haar dank uit voor de t-shirts en memoreerde dat ook in Suriname de 151ste geboortedag van Mohandas Karamchand Gandhi (Mahatma Gandhi) is herdacht. Dit gebeurde op vrijdag 2 oktober waarbij de first lady kransen legde bij het Mahatma Gandhi-standbeeld op het Codjo, Mentor, Present-plein.

Ambassadeur Singh Kanyal sprak zijn waardering uit voor de betrokkenheid van de presidentsvrouwe in sociale activiteiten. Hij gaf aan dat de Indiase ambassade in het verleden altijd een bijdrage heeft geleverd in deze nobele werkzaamheden van het Bureau van de First Lady. De ambassade zal haar bijdrage blijven vervolgen zolang zij daartoe de gelegenheid heeft. Presidentsvrouwe Santokhi-Seenacherry zegt dat ernaar toe gewerk zal worden de band tussen het bureau en de Indiase ambassade verder te versterken.

Volgens ambassadeur Singh Kanyal heeft de hele wereld te lijden onder de COVID-pandemie en India vormt hierin geen uitzondering. Zijn land spant zich echter in om de internationale gemeenschap in deze moeilijke tijden te ondersteunen met medicamenten en beschermende uitrusting. India, die op dit vlak geldt als de apotheek van de wereld, heeft al aan ongeveer 150 landen hulp geboden. De donatie die vrijdag aan het Bureau van de First Lady werd gedaan, moet gezien worden als een vervolg van de continue ondersteuning aan de regering en het volk van Suriname. De geste is afkomstig van SEWA International met zijn hoofdvestiging in India, maar ook een kantoor in Atlanta. De organisatie is wereldwijd actief in 20 landen. Hiervan zitten 4 in de regio, waaronder Suriname; onder de naam Stichting Sewa International.

De Indiase diplomaat betitelt de bilaterale relatie tussen Suriname en India als een van historische en culturele waarde. De ambassade streeft ernaar deze relatie te verbreden en verdiepen alsook de bijdrage aan Suriname. Zij streeft er ook naar het Bureau van de First Lady blijvend te ondersteunen. Ambassadeur Singh Kanyal denkt aan meer programma’s en sociale activiteiten voor de gemeenschap, in het bijzonder om de ontwikkelingskansen voor de vrouw te vergroten.

Meer nieuws