Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Rosebel Goldmines helpt met rehabilitatie weg naar Nyun Jacob Kondre

De weg naar Nyun Jacob Kondre is goed begaanbaar na de rehabilitatie

Goudmultinational IAMGOLD Rosebel Goldmines heeft het onderhoud van de weg naar Nyun Jacob Kondre op zich genomen. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (ROS) is enorm blij met de bijdrage van de maatschappij. Gelet op het feit dat de goudmaatschappij in dit gebied opereert en bijdraagt aan Sustainable Community Development (SDG), waaronder herstel van diverse onverharde wegen, van de omliggende gemeenschappen in Brokopondo, heeft de minister een beroep gedaan op de multinational met betrekking tot het rehabiliteren van de weg. Het bedrijf reageerde heel snel op de oproep.

Minister Emanuel wil graag dat andere lokale ondernemers die in het gebied opereren een bijdrage leveren aan het onderhoud van de belangrijke verbindingsweg. De bewoners van Nyun Jacob Kondre en omgeving hebben door tussenkomst van de Districts- en Ressortsraadsleden van het district aan de bel getrokken. Ze hebben hierbij aangegeven dat de weg Nyun Jacob Kondre in deplorabele staat verkeerde. De minister heeft daarom vorig week samen met districtscommissaris Yvonne Pinas (ressort Matawai) besloten de weg tot nader orde af te sluiten voor zwaar materieel, aangezien deze groep de meeste schade aanricht op de weg.

De weg was na de hevige regenval van de afgelopen maanden in zeer slechte staat, maar wordt sinds 17 augustus aangepakt. Er wordt een verhardingslaag geplaatst, waardoor lokale bewoners weer gebruik kunnen maken van de weg met normale personenauto’s. De minister, districtscommissaris, de goud multinational en andere lokale ondernemers bekijken een duurzame oplossing voor het probleem.

De weg naar Nyun Jacob Kondre in deplorabele staat voor de rehabilitatie

Meer nieuws