Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

ROS sluit training voedselzekerheid af

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) heeft het tweede blok van de training ‘Voedselzekerheid in het binnenland van Suriname’ afgerond. Dit gebeurde op 4 december 2020. Deze training bestond uit drie blokken en is in november 2019 van start gegaan.

Tijdens deze training hebben de participanten diverse landbouwtechnieken aangeleerd. Deze training is gefocust op de gehele podosirie keten. De deelnemers hebben niet alleen geleerd hoe de vrucht te telen en welke landbouwtechnieken het beste zijn, maar hen is ook managementtechnieken bijgebracht ten behoeve van de bestrijding van ziekten en plagen. Bij de afsluiting van de training, hebben 12 participanten een certificaat in ontvangst genomen.

Onderdirecteur van het Directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DDAOB), Martha Apai, zegt dat het een ‘’train de trainers programma’’ is geweest. Daarbij is de verwachting dat de opgedane kennis doorgespeeld wordt naar de veldwerkers en de telers. In het tweede blok zijn de ressortleiders van DDAOB en enkele beleidsmedewerkers van het ministerie getraind.

De afronding van de derde groep, zal later deze week plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de hele waardeketen van podosirie uitgewerkt wordt; van het uitkiezen van een stukje grond tot de afzet van het eind product. Daarom zijn er diverse groepen getraind binnen deze sector, van rapers van podosirie tot de verkopers van het gewas. In de toekomst zullen mogelijkheden bekeken worden over voor het uiteenzetten van een keten voor een ander gewas.

 

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd