Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Rehabilitatie van Drielsmasluis Complex

Onlangs vond de opening plaats van de Drielsmasluis Complex na een grondige rehabilitatie. Het Drielsmasluis Complex, gelegen in een zijweg van de Sir Winston Churchillweg, is de aangewezen locatie voor het verantwoord dumpen van fecaliën, afvalvetten en materiaal uit rioleringen.

In het verleden kampte het complex met chaotische omstandigheden, door de slechte staat van de weg en het gebrek aan organisatie. Op verzoek van belanghebbenden heeft het Ministerie van Openbare Werken ingegrepen om orde, beheer en onderhoud te waarborgen. De principes van Public Private Samenwerking (PPE) zijn toegepast, waarbij gebruikers een tolheffing betalen voor het gebruik van het complex.

Dhr. Lloyd Playfair, Hoofd PME, benadrukt: “De rehabilitatie van het Drielsmasluis Complex is een cruciale stap om de situatie te verbeteren. We hebben verzakkingen opgeheven, de fundering van de weg verbetert, en de omgeving opgeschoond en geordend.”

Shoenanda Gopalrai, directeur Wegenautoriteit, prijst de samenwerking tussen alle belanghebbenden. Deze oplossing is het resultaat van constructief overleg. Ondanks zware regenval blijft de weg stabiel en goed begaanbaar dankzij het gebruik van hoogwaardig materiaal.

Kramath Abdoel van Bron Bere onderstreept het belang van deze ontwikkeling. Volgens Abdoel was de straat onbegaanbaar, vooral tijdens regenachtige periodes. De verbeteringen door het ministerie zijn heel goed en het is gerechtvaardigd dat gebruikers bijdragen aan het onderhoud van dit complex.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken uitte zijn dankbaarheid. De voltooiing van het Drielsmasluis Complex is een mijlpaal. Openbare Werken zal dit blijven monitoren en toezien dat de richtlijnen na geleefd worden. De bewindsman bedankte alle gebruikers en de Wegenautoriteit voor hun steun en inzet.

Het Drielsmasluis Complex zal gedurende het komende jaar nauwlettend worden gevolgd, terwijl verdere plannen worden gemaakt voor het verbeteren van andere wegen en het implementeren van een vuilophaalsysteem.