Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Regeringspartij VVD wil nieuwe impuls geven aan handelsrelatie Nederland en Suriname

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) ziet graag dat Nederland en Suriname de handelsrelatie een nieuwe impuls geven. Naast een gezamenlijke taal delen beide landen een geschiedenis en Surinaams-Nederlandse gemeenschap, reageert Tweede Kamerlid, Arne Weverling, van regeringscoalitie VVD op vragen van Diaspora Persbureau (DP). “Dat biedt veel kansen bij het versterken van de handelsbetrekkingen.”

Weverling heeft onlangs Kamervragen gesteld aan Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. “Welke mogelijkheden ziet u op korte en langere termijn om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Suriname te verbeteren en om de relatie tussen Surinaamse en Nederlandse ondernemingen te versterken?”, wil het Kamerlid onder meer weten.

Het VVD-parlementslid geeft verder aan Diaspora Persbureau: “Nederland kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld Surinaamse Nederlanders die overwegen om in Suriname te investeren, goed te informeren en te begeleiden. Ook kan met Suriname kennis worden gedeeld over hoe het ondernemersklimaat verder versterkt zou kunnen worden. Uiteindelijk moet het doel zijn een gelijkwaardige handelsrelatie, waar beide landen veel profijt van hebben.”

Meer nieuws