Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Regeringsdelegatie Suriname warm verwelkomd in Frans-Guyana

Een regeringsdelegatie die vandaag naar Frans-Guyana is afgereisd, is warm verwelkomd door een groep personen van Surinaamse afkomst die wonen in Frans-Guyana. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, die aan het hoofd van de delagatie staat, zegt verrast te zijn met de ontvangst van deze groep. De delegatie werd opgewacht door de groep bij de aanmeer locatie in Saint Laurent. Ook door de Franse autoriteiten is de Surinaamse delegatie goed ontvangen.

Minister Ramdin heeft ter plekke zijn waardering uitgesproken voor het gebaar van de groep. Hij heeft vervolgens aangegeven dat de regering zich sterk maakt voor alle Surinamers, waar ter wereld zij zich dan ook bevinden. Dit is ook een van de redenen waarom de overheid zich samen met de Franse regering buigt over vraagstukken, die zowel de Franse en de Surinaamse gemeenschap raken.

Naast minister Ramdin, zijn ook minister Amar Ramadin van Volksgezondheid, minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister Krishna Mathoera van Defensie, Garcia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport afgereisd naar Frans-Guyana. Verder maken ook overheidstoppers van verschillende beleidsgebieden deel uit van de Surinaamse delegatie. Op schema vandaag staat een meeting met een Frans regeringsdelegatie. Op agenda staan onder andere de volgende punten: COVID-19 situatie; Veiligheid; Het managen van transport van personen, goederen en diensten; Immigratie controle.

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd