Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Regering Santokhi-Brunswijk kiest voor gericht onderwijs

De regering Santokhi-Brunswijk heeft ervoor gekozen het onderwijs in het dienstjaar 2021 te hervormen. In bredere zin zal ons onderwijs zich hervormen om meer gericht onderwijs te geven, die de kans op een baan vergroten. Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi meegedeeld op 29 september 2020, bij zijn jaarrede, tijdens de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

Het staatshoofd zegt dat er meer doorstroming en een harmonisatie van het algemeen vormend onderwijs, met het beroepsonderwijs komt. “Via gedegen onderwijs – dat goed is afgestemd op de arbeidsmarkt – zullen studenten een betere kans op passend werk krijgen. Het gaat hier om de huidige en de toekomstige arbeidsmarkt. Daar wordt reeds op ingespeeld met name door de hervormingen van het beroepsonderwijs.”

“De COVID-19 situatie vergt vrij ingrijpende veranderingen voor het hele onderwijsproces, zodat het komend schooljaar, er heel anders uit zal zien. Op de scholen zullen goede voorzieningen komen met betrekking tot de hygiëne”, aldus het staatshoofd. Ook zal de omvang van de klassen worden aangepast en veelal gehalveerd, waardoor niet alle leerlingen of studenten er meer in passen. Er zullen alternatieve oplossingen gevonden moeten worden, die door het ministerie apart zullen worden doorgegeven aan de samenleving, zegt de president.

Meer nieuws