Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Regering buigt zich over situatie SLM

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dit is gebeurd op 23 oktober 2020 tijdens een ontmoeting tussen de delegatie en de raad van commissarissen bij de SLM. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op het kabinet van de president.

De president-commissaris Rajen Pahladsingh zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname dat de finaciele situatie van het bedrijf momenteel er niet rooskleurig uitziet. Hij voegt er vervolgens gelijk aan toe dat er wel mogelijkheden zijn om het bedrijf uit de rode cijfers te krijgen.

Hij zegt verder dat de president goed is geïnformeerd over de SLM. Hij heeft zijn ondersteuning toegezegd aan een goed plan om de SLM goed op eigen benen te laten staan. Op 23 oktober jongstleden is reeds een deel van het plan gepresenteerd aan de regering. President-commissaris Pahladsingh zegt dat het finale plan over twee weken zal worden gepresenteerd aan de regering.

Op de vraag hoe het is om het bedrijf te managen gezien het bedrijf in de rode cijfers zit, zegt hij; “het is niet eenvoudig. Het is heel moeilijk. Wij hebben heel veel crediteuren. De SLM is te redden als het personeel, directie, rvc en de regering dezelfde kant opkijken en hard ons best doen. If we are willing to walk that extra mile dan zal het zeker lukken”, aldus de president-commissaris.

Meer nieuws