Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Regering buigt zich met actoren over COVID-19 aanpak

De regering heeft zich met een aantal actoren gebogen over de aanpak van het COVID-19 vraagstuk en de gevolgen daarvan voor de samenleving. De gesprekken werden geleid door vicepresident Ronny Brunswijk, bijgestaan door leden van het Outbreak Management Team. Ook een deel van de ministerraad was tijdens de gesprekken aanwezig.

De gesprekken vonden op zondag 6 september plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De regering heeft van gedachten gewisseld met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Gaming Board, Transport Sector en de Horecasector. De gesprekken zijn zeer vruchtbaar verlopen. Er is beraadslaagd over het trekken van een balans tussen de gezondheidszorg en de aandacht voor de economie. Na met deze groepen gesproken te hebben is er binnen het Beleidsteam Covid 19 van gedachten gewisseld over dit vraagstuk.

De uitdaging is nog steeds het overgaan tot eventueel versoepeling van de maatregelen, het verder oppakken van de economie temidden van de COVID 19 pandemie tegen de achtergrond van de zorgcapaciteit. Uit presentaties van medische deskundigen is gebleken, dat het aantal besmettingen een dalende trend vertoond. Tijdens de meeting waar ook leden van De Nationale Assemblee aanwezig waren zijn ondermeer de volgende zaken aan de orde gekomen te weten armoedebestrijding, awareness van het volk, werkloosheid en onderwijs.

Op maandag 7 september 2020 zullen de gesprekken voortgezet worden maar dan in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd zal zich daarbij ondermeer breedvoerig laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot de aanpak van het COVID 19 vraagstuk in ons land.

Meer nieuws