Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi woont inauguratie staatshoofd Guyana bij

President Chandrikapersad Santokhi staat aan de vooravond van zijn eerste officiële buitenlandse reis als regeringsleider van Suriname. Het Surinaamse staatshoofd heeft een uitnodiging ontvangen voor de inauguratie van dr.Mohamed Irfaan Ali tot president van de Coöperatieve Republiek Guyana op zaterdag 8 augustus 2020. Dr.Mohamed Irfaan Ali is op zondag 2 augustus officieel uitgeroepen tot de nieuwe president van Guyana. Dit gebeurde vijf maanden na de verkiezingen in het buurland.

Hij is afkomstig van de People’s Progressive Party (PPP) die als oppositiepartij de verkiezingen met grote meerderheid won van de zittende APNU + AFC van gewezen president David Granger. Irfaan Ali wordt de negende president van Guyana.

Het wordt voor president Santokhi een tweedaags bezoek aan het westerbuurland. Hij zal gedurende deze periode van de gelegenheid gebruik maken om bilaterale ontmoetingen te hebben vertegenwoordigers van het gastland en andere uitgenodigde natien.

Suriname en Guyana zijn niet alleen buurlanden die een grenslijn en grensrivier delen, maar wij delen ook een lange historie van migratie, koloniale geschiedenis en mogelijkheden voor economische samenwerking.
President Santokhi heeft vandaag ook een uitgebreid gesprek gehad met de Secretaris Generaal van de Caraibische gemeenschap (Caricom). Er is gesproken over de regionale agenda in het Caraibisch gebied, de rol van Suriname in het regionale integratie proces en de uitdagingen waarmee de caraibische landen worden geconfronteerd.

Op zaterdag 8 augustus 2020 zal de Surinaamse presidentiële delegatie een ontmoeting hebben met de staf van de Surinaamse ambassade in Guyana. Vandaaruit wordt de terugreis naar Suriname ingezet. Conform gebruiken en vigerende protocollen zal President Santokhi bij zowel het vertrek vanuit Zorg en Hoop op zaterdag 8 augustus en terugkomst op zondag 9 augustus met militaire eer worden ontvangen.

Meer nieuws