Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi: “Suriname nieuwe start geven”

“Meneer de voorzitter, ik roep ons allen op om Suriname een nieuwe start te geven. Ik roep iedereen op om te kiezen voor het pad van verlichting en stabiliteit. Het pad dat er voor zorgt dat alles wat van dit land is, ook terugkomt bij het volk van dit land”. Woorden van president Chandrikapersad Santokhi bij de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Dit gebeurde tijdens een Byzondere Openbare Vergadering van De Nationale Assemblee.

Het staatshoofd gaf aan, dat ervoor gezorgd moet worden dat de huidige generatie na 45 jaar kan zeggen dat het land goed is bestuurd en een land is dat een voorbeeld is, voor andere landen, en een land dat getoond heeft dat met goed bestuur tot grotere hoogten kan geraken. Het staatshoofd stond ook stil bij degenen die ons zijn voorgegaan in hun streven het land tot ontwikkeling te brengen. “Vanaf de periode van de slavernij en contractarbeid tot en met de militaire periode. Velen met bloed, zweet en tranen. Sommigen hebben hun leven gegeven voor de natie. Laten we hun nabestaanden en families toezeggen dat die offers niet voor niets zijn geweest. Laten we hen troosten door met onze daden te laten zien, dat Suriname dat mooie land wordt waar zij voor hebben gevochten. Dat het zin heeft gehad”, aldus president Santokhi. De president riep alle Surinamers op waar ook ter wereld om met 45 jaar ervaring, zaken anders aan te pakken en te handelen. Deze verandering moet bij elk van ons beginnen, vindt het staatshoofd. Laat dit veranderd besef het startsein zijn voor het moderne Suriname. Een land waar niet de regering centraal staat, maar de Surinaamse mens, de Surinaamse Burger, zei president Santokhi.

Het staatshoofd gaf aan, dat de regering samen met alle maatschappelijke organisaties dag en nacht werkt om het land verder tot ontwikkeling te brengen. Hij vroeg het volk zich te blijven focussen op de toekomst. Op hoop en vertrouwen, dat we dat pad naar welvaart ook met succes afleggen, aldus de president.

Meer nieuws