Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi roept scholen op tot beste resultaat

Zes maanden geleden kon niemand bevroeden dat er nu een situatie zou zijn van afstand houden, mond- en neuskap ophebben en handen vaker ontsmetten. Het nieuwe normaal waaraan ook scholen zich moeten houden en welke maatregelen deel zijn van het protocol tegen de verspreiding van COVID-19. President Chandrikapersad Santokhi heeft op donderdag 1 oktober bij de aanvang van het nieuwe schooljaar verschillende scholen bezocht en het voorgaande nog eens onderstreept. Hij heeft schoolleiders, leerkrachten en leerlingen opgeroepen om ondanks COVID-19 het beste resultaat dit jaar neer te zetten. Zij zullen moeten bewijzen dat “COVID-19 er was, maar dat het onderwijs heeft overwonnen”.

Het staatshoofd werd tijdens zijn bezoek langs de scholen vergezeld door minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij sprak van een wijs besluit van de president om langs de scholen te gaan. Net als het staatshoofd wenste zij de schoolleider en schoolgaanden een succesvol jaar toe. President Santokhi complimenteerde zowel het ministerie als de schoolleiders en leerlingen voor het feit dat zij zich voor een herstart hebben ingespannen. De herstart gebeurt volgens hem nu onder andere omstandigheden, namelijk het nieuwe normaal, en ook na een lange tijd van stilstand. Hij benadrukte, dat stilstand kan zorgen voor achterstand. Maar volgens de president moet het onderwijs ondanks COVID-19 door kunnen gaan. COVID-19 moet niet ervoor zorgen dat het onderwijs achteruit gaat.

Hij riep de leerlingen daarom op radio- en televisieprogramma’s over het onderwijsgebeuren te blijven volgen. Zij moeten overnemen van de ouderen en daarom harder hun best doen. “Werk hard, doe je best en God doet de rest”, aldus president Santokhi. Het staatshoofd stelde zichzelf als voorbeeld: “Ook ik ben een keer op 1 oktober begonnen, op Lelydorp, en kijk waar ik nu ben.” De ouders vroeg hij hun kinderen te begeleiden in deze periode van COVID-19. De leerlingen zullen gebruikmakend van hun creativiteit, flexibiliteit en veerkracht moeten laten zien dat zij ondanks COVID-19 een beter resultaat neerzetten aan het eind van het schooljaar. De regering zal daarbij alle ondersteuning geven.

Het staatshoofd complimenteerde de leerkrachten ook voor het snel inspelen op de uitdagingen die COVID-19 met zich heeft meegebracht. COVID-19 heeft volgens hem beperkingen, maar ook uitdagingen als anders studeren, anders lesgeven, de dag indelen, thuis onderwijs volgen, de moderne technologie volgen en les volgen via de laptop of smartphone. De president zegt dat dit de richting is die de regering op wil gaan. COVID-19 dwingt om de moderne technologie nog sneller toe te passen. Hij spreekt de hoopt uit, dat de onderwijsinstellingen erin slagen om de achterstand die mogelijk is ontstaan in te lopen. Zij moeten gaan voor 100% resultaat en daarmee bewijzen dat COVID-19 is overwonnen.

 

 

 

Meer nieuws