Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi ontvangt nieuwe DC’s

Dc Ricardo Bhola samen met president Santokhi tijdens de ontmoeting

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met enkele pasbenoemde districtscommissarissen (dc’s). Aan dc Bansi Durga, dc Ricardo Bhola, dc Radjab Mohamedsafiek en dc Sital Sursksha heeft de president de verwachtingen van de regering en hoe zij invulling daaraan kunnen geven als burgervader of -moeder geuit. Dit onderhoud heeft op vrijdag 21 augustus 2020 plaatsgevonden op het Presidentieel Paleis. Uit de individueel gevoerde gesprekken is naar voor gekomen in welk district zij zitting zullen hebben.

Op 14 augustus jongstleden werden achttien nieuwe dc’s benoemd en beëdigd door president Santokhi in de Congreshal. “Uw primaire kerntaak is het vertegenwoordigen van de nationale overheid in het district”, woorden van de president. De installatie van de dc’s heeft nog niet plaatsgevonden.

Dc Ricardo Bhola: “Ik zal me blijven inzetten voor alle Surinamers met volle kracht, want het Surinaamse volk heeft mij in deze positie gezet.” Hij is een bekende in de gezondheidszorg en als dc zal hij de maximale ondersteuning geven in de strijd tegen COVID-19. Hij is voorstaander van een gezonde leefstijl. “Ik ben een man van wet en recht.” Daarmee geeft dc Bhola aan dat hij issues voor de samenleving zal herstellen. Voor dc Radjab Mohamedsafiek heeft het boosten van de agrarische sector en aanpak van de infrastructuur prioriteit. Daarnaast ook de visserijsector en het aantrekkelijk maken van onder andere het veerplein voor de toeristen.

De president heeft de dc’s op het hart gedrukt om elke burger gelijkwaardig te behandelen. Eveneens dat het beleid van de regering correct middels wet en recht wordt uitgevoerd. De dc’s werden verder bemoedigd samen te werken met alle actoren, zoals overheidsinstanties, NGO’s, gemeenteleden, om zo gezamenlijk Suriname op te bouwen.

Meer nieuws