Facebook
WhatsApp
LinkedIn

President Santokhi ontvangt boekwerk van Stichting 8 december 1982

De Stichting 8 december 1982 heeft een bloemenhulde gebracht ter herinnering aan de gevallenen van de 8 december 1982 moorden. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting zei in zijn toespraak, dat de personen die het leven gelaten hebben, het gedaan hebben voor een beter Suriname. Op het spoor van gerechtigheid is de rechterlijke uitspraak van 29 november 2019 een belangrijke dag, memoreerde Oemrawsingh.

‘’Na 38 jaar is het genoeg geweest. Wij moeten met z’n allen ervoor zorgen dat we een land blijven met een geheugen. De inspiratie van deze 15 zonen van Suriname, de roep voor gerechtigheid en rechtvaardigheid, weerklinkt in de stemmen en de eisen van vele jonge Surinamers vandaag’’, aldus de stichtingsvoorzitter. Er is volgens Oemrawsingh geen ruimte voor geweldsverering en straffeloosheid. De regering wordt opgeroepen om de gewijzigde amnestiewet 2012 in te trekken en om 25 februari niet te handhaven als nationale vrije dag.

De regering was bij het brengen van de bloemenhulde ook aanwezig bij het Bastion Veere. President Chandrikapersad Santokhi heeft in het kader van het voornoemde een boek uit handen van Oemrawsingh in ontvangst genomen. Het gaat om het boekwerk van Noraly Beyer getiteld ‘’Recht en waarheid maken vrij’’.  Het staatshoofd zei bij het in ontvangst nemen van het boek dat de plek waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, als stille getuigen dient. Als de muren konden praten zouden wij alles vernemen wat er gebeurd is, aldus de president. Hij draagt de overtuiging dat het boekwerk veel inzicht zal verschaffen over de gebeurtenissen op 8 december 1982 en een bijdrage leveren aan volledige gerechtigheid. Naast president Santokhi en First Lady Mellisa Santhoki- Seenacherry waren ook de ministers Albert Ramdin, Amar Ramadhin, Krishnakoemarie Mathoera en Kenneth Amoksi aanwezig.

Meer nieuws