Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi houdt meeting met Alumni Associatie

President Santokhi heeft een zoom-meeting gehouden met de Suriname Amerika Alumni Associatie (SAAA). Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een president in vergadering is getreden met het bestuur van de SAAA. Verschillende participanten hebben hun waardering uitgesproken voor het gegeven dat de president de ruimte voor hen heeft vrijgemaakt op 9 september 2020. De Alumni Outreach coördinator van de Amerikaanse ambassade in Suriname Ingrid Hill-Peerwijk zegt dat president Santokhi het derde Surinaamse staatshoofd is dat lid is van de Alumni Association.

Voor de president is het genoegen om deze meeting te hebben met de groep. Hij heeft voortgeborduurd op de relatie die hij als lid heeft met de Alumni Association. In het gesprek is de president ingegaan op de verschillende uitdagingen in Suriname om de economie te herstellen. Hij heeft de hoop uitgesproken dat de verschillende acties vanuit de regering erin resulteren dat de Surinaamse economie zich gaat herstellen.

Het staatshoofd heeft in de meeting aangegeven dat de regering momenteel de volgende prioriteiten heeft; De beheersing van de financiële crisis, COVID-19 situatie en armoedebestrijding. De president heeft verder gezegd dat de vooruitzichten voor Suriname positief zijn, gelet op de verschillende samenwerkingsverbanden op nationaal en internationaal gebied.

Tijdens de zoom-meeting hebben trekkers van ontwikkelingsprojecten hun projecten gepresenteerd aan de president. Het gaat om projecten die in Suriname worden uitgevoerd en door de Amerikaanse ambassade worden gefinancierd. De president heeft de trekkers van de projecten gefeliciteerd met de Grants waarvoor zij in aanmerking zijn gekomen. Hij heeft ook aangegeven dat hij openstaat om de groep te ontvangen op het kabinet voor een uitgebreider gesprek over de aanpak van vraagstukken.

Meer nieuws