Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi houdt eerste Staatsraad vergadering

President Chandrikapersad Santokhi heeft de eerste zitting gehad met de nieuwe Staatsraad op zijn kabinet. Het staatshoofd heeft tijdens de zitting, die op 23 september 2020 heeft plaatsgevonden, de 3 huidige prioriteiten van de regering besproken. Het gaat in deze om het; – beheersen van de armoede, – de COVID-19 crisis en – de financiële crisis.

De president heeft verder het pakket aan maatregelen om het bovengenoemde te realiseren overhandigd aan de Staatsraad. De raad zal deze maatregelen bestuderen. Ook heeft het staatshoofd aangegeven dat hij de raad ook zal raadplegen voor advies over beleidsaangelegenheden buiten hun werkgebied.

Op 29 september zal het staatshoofd de jaarrede voeren, waarbij hij de jaarbegroting, het jaarplan en de financiële nota zal indienen bij het parlement. Vooralsnog heeft de raad de begroting nog niet gehad om daarover advies uit te brengen.

Vervolgens heeft het staatshoofd de diverse lopende leningen (schulden) die Suriname momenteel heeft besproken. Ook is het staatshoofd ingegaan op de verschillende bilaterale en multilaterale gesprekken die sinds zijn aantreden zijn gevoerd.

Meer nieuws