Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

President Santokhi: “Durga Maa is vlak bij jou”

“Navratri wordt gekenmerkt door de oerkracht die verborgen zit in de vrouw. Soms zoeken we de Durga Maa (vrouwelijke god) heel ver. Soms zien we de Durga Maa niet, terwijl die heel dichtbij je zit en wij die soms vergeten.” Zo sprak president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 20 oktober 2020 in de Shri Vishnu Mandir waar hij samen met vicepresident Ronnie Brunswijk de Navrati-viering bijwoonde.

Het staatshoofd riep op de vrouw te zien als de vertegenwoordiger van Durga Maa, uitgerust met de oerkracht van de vrouw. Hij vroeg in deze periode extra te bidden voor de vrouw. “First lady wij bidden ook voor jou”, richtte de president zich tot presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry.

De president sprak vervolgens lovend over de onbaatzuchtigheid waarmee de first lady te werk gaat. “Dit alles om te gaan voor een betere situatie en ook daar zal een strijd geleverd moeten worden om het goede te laten overwinnen van het kwade. Mannen vergeet dat het niet. Die Durga Maa is vlak bij jou.”

De president benadrukte dat er verbetering zal komen in het land als wij steeds blijven bidden daarvoor. Bij deze gelegenheid herhaalde het staatshoofd dat zijn regeerteam binnen 9 maanden het volk een beter Suriname zal geven. “We zitten al 3 maanden aan. We gaan binnenkort evalueren om het steeds beter te doen. Tot slot wenste hij de aanwezigen een Subh Navratri toe.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Sanatan Dharm dat een presidentieel duo samen de mandir bezocht. In zijn toespraak legde vicepresident Brunswijk de nadruk op de kracht van het gebed en sprak hij van een periode bij uitstek om een nieuw begin te maken in ons leven.

Meer nieuws