Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Personeel van LVV Regio West getraind door Hydro Gro Suriname

Helmond Proeve van het bedrijf Hydro Gro Suriname heeft aan ressortleiders en landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Regio West, basis richtlijnen meegegeven bij de opzet van Hydro-en Aquaponics systemen. Ook heeft hij de verschillen tussen Hydro en Aquaponicsystemen belicht, alsook de verschillende toepassingen, methoden en de voordelen.

Met deze basistraining, die op vrijdag 7 augustus jl. is gegeven, wordt beoogd deze alternatieve tuinbouw methoden meer ingang te doen vinden bij de traditionele tuinbouwers en jongeren.

Hydro-en Aquaponicsystemen hebben in vergelijking met de traditionele landbouw, minder grond nodig, er wordt minder water gebruikt en het proces is minder arbeidsintensief. Biologisch geteelde groenten en fruit kunnen hierdoor onder beheersbaardere omstandigheden worden gekweekt.

Het ligt in de bedoeling om samen met het ministerie van LVV, dit systeem indien nodig aan te passen en te introduceren en te ontwikkelen met grote tuinbouwers zegt Proeve. Op het hoofdkantoor van LVV aan de Letitia Vriesdelaan en op de verschillende bijkantoren zijn er verschillende Hydro-en Aquaponicsystemen opgezet. Ook heeft het bedrijf van dhr. Proeve de afgelopen tijd deze methoden samen met enkele scholen uitgeprobeerd.

Het is de bedoeling dat in het district Nickerie waar er meer aan rijstteelt wordt gedaan en het boeren bestand enigszins aan het vergrijzen is, jonge mensen worden geïnteresseerd in deze alternatieve tuinbouw-methoden. Op verschillende ressortkantoren in dit district staan er al Hydroponic installaties en het ligt in de bedoeling dat er nu ook aquaponics installaties worden opgezet, om zodoende meer belangstelling op te wekken.

Meer nieuws