Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

OW blijft gestadig werken aan infrastructuurverbetering

Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt al ruim twee jaar aan de structurele aanpak van wateroverlast. Dit zei OW-minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken tijdens een persconferentie na de reguliere regeringsraadsvergadering op woensdag 29 mei. De plannen van het ministerie met betrekking tot  wateroverlast en de toestand van de wegen zijn uitgebreid besproken. “Er wordt al meer dan twee jaar gewerkt  aan een structurele aanpak van wateroverlast. Het een en ander is niet van recente datum”, aldus de bewindsman. 

Er  worden in verschillende districten waterbouwkundige werken uitgevoerd. De aanleg en verbetering van dijken, sluizen en gemalen is in volle gang . Minister Nurmohamed deelt mee dat het departement in Nickerie sinds 2021 is gestart met het vernieuwen van pompgemalen en het doorsteken van dijken. Naast de waterbouwkundige werken is er ook veel aandacht voor het wegennetwerk. In de afgelopen jaren zijn er inspanningen geleverd om wegen te egaliseren en te bezanden. De regering had eerder aangekondigd dat er een overstap zou worden gemaakt naar verharden van de wegen, dat dit jaar van start gaat. Dit gebeurt zowel op traditionele wijze met asfalt en straatstenen als met innovatieve methoden zonder extra materiaal. Nieuwe technologieën worden geïntroduceerd; zo wordt het mogelijk laterietwegen, baanzandwegen en gewone zandwegen te verharden.

Er zijn ook grote projecten in uitvoering. Een van deze is het baggerproject dat zorgt ervoor dat schepen zonder problemen kunnen binnenkomen. De eerste fase van de opschoning van het Saramaccakanaal is bijna klaar. In de tweede fase zal men beginnen aan waterbouwkundige werken. De constructiewerkzaamheden  van de nieuwe brug  over het kanaal zijn al gestart terwijl de aanbesteding voor de weg naar de Saramacca doorsteek nog loopt. De gunning van de weg kan elk moment plaatsvinden en men hoopt in september te beginnen met de aanleg.

De renovatie van staatsgebouwen en het bouwrijp maken van percelen om de woningnood te verlichten is ook gaande. Het ministerie richt  zich ook op verkeersveiligheid. Dit staat hoog op hun agenda. Er worden maatregelen genomen voor het aanpakken van verkeerslichten, en om belijning en verkeersborden te verbeteren. Daarnaast is besloten het budget voor volgend jaar te verhogen. Hiermee wordt een inhaalslag gemaakt en gezorgd dat alle voorzieningen in het land aanwezig en goed onderhouden zijn.

Meer nieuws

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting De 4de vergadering van de CARICOM-Spanje Gezamenlijke Commissie, vond in hybride format, plaats vanuit Georgetown, Guyana op donderdag 18 juli 2024. De vergadering werd