Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Overheidsfinanciën moeten worden geherstructureerd

De overheidsfinanciën zullen moeten worden geherstructureerd. De weg van meer geld lenen, het zorgeloos laten oplopen van de Staatsschuld, de burgers in nog meer armoede brengen, het doorschuiven van de problemen, leidt ertoe dat de burgers zoet worden gehouden. Er worden verwachtingen gecreëerd, terwijl de teleurstelling van grotere armoede dan enorm hard aankomt voor de burgers.

Dit zei president Chandrikapersad Santokhi tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2020. Het staatshoofd gaf aan dat dat beleid geen optie is voor deze regering. ‘’Daarom hebben we direct na het aantreden van deze Regering hard opgetreden om de overheidsfinanciën strak te hervormen op basis van een strikt prudent beleid. Er zal voorzichtig moeten worden omgegaan met de gelden van de Staat en het volk.’’

Voor wat betreft de herstructurering van de overheidsfinanciën is op de eerste plaats de ministeries de opdracht gegeven om 15% tot 20% te bezuinigen. Daarnaast zijn verschillende onnodige en verspillende kosten stopgezet, aldus president Santokhi. Het staatshoofd somde enkele zaken op als voorbeeld waarbij de overheidsuitgaven zijn teruggedrongen.

– Er is bezuinigd op toelagen, gebouwen, voertuigen en telefoonkosten.

– Er is bezuinigd op mensen die in Amerikaanse dollar hun salaris krijgen uitbetaald, zonder dat duidelijk is wat de tegenprestatie is.

– Aanpak van corruptie middels interne maatregelen, CLAD-onderzoeken en onderzoekingen o.l.v. de Procureur-Generaal.

– Kostbare en onnodige overheidscommissies zijn afgebouwd.

– Praktijken als, dat personen cash geld ophalen bij overheidsinstellingen en/of bij parastatale instellingen, zonder rekening en verantwoording, zijn per direct stopgezet, en zaken zijn aangegeven bij de PG.

– De procedures omtrent het uitgeven van staatsmiddelen en het aanbesteden van zaken, zijn aangescherpt en de handhaving zal strenger plaatsvinden.

 

Meer nieuws