Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Overhandiging van Bloeddrukmeters aan Sociale Instellingen door het Ministerie van Volksgezondheid

Op maandag 10 juni 2024 heeft het Ministerie van Volksgezondheid wederom bloeddrukmeters overhandigd aan sociale instellingen. Eerder werden deze apparaten gedoneerd aan zorginstellingen. Deze keer waren Stichting Yepi Deh en Stichting 1 voor 12 aan de beurt, organisaties die zich inzetten voor kwetsbare personen.

Minister Amar Ramadhin verklaarde dat deze twee organisaties zijn geselecteerd vanwege hun goede werk, met name op microniveau. “Jullie doen goed werk en dat moet vanuit de Regering gestimuleerd worden,” aldus de minister. Hij benadrukte dat als er verdere ondersteuning nodig is, het ministerie altijd bereid is bij te dragen om de samenleving te helpen.

Directeur Rakesh Gajadhar Sukul uitte zijn vertrouwen dat de bloeddrukmeters aan de juiste doelgroep verstrekt zullen worden en goed gebruikt zullen worden. Ganesh Widjai van Stichting Yepi Deh en de vertegenwoordiger van Stichting 1 voor 12 bedankten de minister namens hun organisaties voor deze donatie. Widjai merkte op dat ze veel mensen identificeren die een bloeddrukmeter goed kunnen gebruiken.

De bloeddrukmeters zijn gecertificeerd door de WHO en voldoen aan de Europese standaarden voor het meten van bloeddruk. Naast de bloeddrukmeters hebben de organisaties ook folders ontvangen met informatie over hoe een bloeddruk correct gemeten moet worden.

Het Ministerie van Volksgezondheid zet zich in om alle gezondheids- en zorginstellingen te voorzien van goedwerkende bloeddrukmeters, als bijdrage aan het welzijn en de gezondheid van zorgvragers. Deze actie valt samen met het uitroepen van mei 2024 als de Hypertension Awareness Month door het Ministerie van Volksgezondheid.