Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Oplevering 3-tal betonnen loopbruggen over het Toevluchtkanaal in de Vioolstraat

De Afdeling Bruggen en Steigers van het Ministerie van Openbare Werken beijverde zich al geruime tijd om de bestaande houten loopbruggen over het Toevluchtkanaal en aansluiten op de Vioolstraat te doen vervangen met betonnen loopbruggen. In het jaar 2023 waren er 2 houten bruggen vervangen respectievelijk aan de Allahabadhweg en Matauliweg en begin dit jaar is de derde houten loopbrug vervangen met een betonnen loopbrug aan de Patnaweg. Deze 3-tal bruggen zijn op dinsdag 2 april 2024 opgeleverd door aannemer, Aannemers-, Grondverzetbedrijf Water en Wegenbouw (AGWW). De loopbruggen worden gebruikt door buurtbewoners en zeker ook door schoolkinderen, om een kortere route af te leggen om hun bestemming te bereiken. Deze houten bruggen verkeerden in een deplorabele staat waarbij vervanging hoognodig was. De loopbruggen zijn voorzien van bermpaaltjes en leuningen voor de veiligheid van de gebruikers. In totaal zijn er zes loopbruggen langs de Vioolstraat, waarvan reeds 3 zijn vervangen. Vermeldenswaard is dat ter vervanging van de drie resterende bruggen een heraanbesteding is gehouden.

Ressortraadslid van ressort Welgelegen, Lakshmi Thomas bedankte de minister van Openbare Werken voor de vervanging van de houten loopbruggen naar betonnen loopbruggen.

Minister Riad Nurmohamed feliciteerde de buurtbewoners met deze drie betonnen loopbruggen en vraagt de gemeenschap er rekening mee te houden dat de categorie langzaamverkeer hiermede gefaciliteerd wordt. Ook doet de bewindsman een beroep om er zorgvuldig mee om te gaan.