Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Ontmoeting tussen Sabine de Vries en Juan Pawiroredjo met Prof. Dr. Henry Ori betreffende de nalatenschap van Erwin de Vries

Op donderdag 28 maart 2024 hebben Sabine de Vries, dochter van de gerenommeerde kunstenaar Erwin de Vries, en Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs, een belangrijke ontmoeting gehad met Prof. Dr. Henry Ori, Minister van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur. Het doel van deze ontmoeting was het bespreken van de nalatenschap van Erwin de Vries en de mogelijkheden om zijn werk te verspreiden in scholen over het gehele land.

Tijdens de bijeenkomst werden niet alleen de werken en prestaties van Erwin de Vries besproken, maar ook de manieren om zijn legacy voort te zetten en te integreren in het Surinaamse onderwijssysteem. Sabine de Vries en Juan Pawiroredjo deelden hun visie op hoe het werk van Erwin de Vries kan worden gebruikt om educatieve doeleinden te ondersteunen en een blijvende impact te hebben op jonge generaties.

Een van de voorgestelde initiatieven is het uitgeven van een boek dat het werk van Erwin de Vries omvat, met specifieke aandacht voor zijn artistieke ontwikkeling en zijn bijdrage aan de Surinaamse cultuur. Dit boek zou worden gedistribueerd in zowel stedelijke als landelijke gebieden, met als doel het bereiken van zoveel mogelijk scholen en educatieve instellingen.

Tijdens de ontmoeting werd een exemplaar van dit boek symbolisch overhandigd aan Minister Prof. Dr. Henry Ori als erkenning voor zijn steun aan dit initiatief en zijn voortdurende inzet voor de bevordering van kunst en cultuur in Suriname.

Sabine de Vries, Juan Pawiroredjo en Minister Ori zijn vastbesloten om samen te werken aan het versterken van de culturele erfenis van Erwin de Vries en het waarborgen van een blijvende impact op het onderwijs en de samenleving van Suriname. Tijdens dit gesprek zat ook de onderdirecteur Internationale betrekkingen, mevr Daniela Rosario aan.