Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Nieuwe leden van de Raad van Toezicht  IOL geïnstalleerd

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft informeel twee van de drie nieuwe leden van de Raad van Toezicht (RvT) van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) geïnstalleerd. Onder het voorzitterschap van Wasudha Malgie, zullen Glenn Leckie en Wedwatie Bechan-Pherai dienen als leden van de raad.

De directeur van het IOL, Melisa Venetiaan, heeft verklaard dat de RvT in een rijdende trein stapt en zich snel zal moeten aanpassen. Voorzitter Malgie erkent de uitdagingen die voor hen liggen en benadrukt het belang van effectief handelen. De raad heeft al zowel formele als informele sessies gehouden en is vastbesloten om vooruitgang te boeken.

Minister Ori benadrukt het belang van een actieplan door de nieuwbakken raadsleden. Het voornaamste doel is het opschalen van het instituut. Het IOL is al begonnen met het laten accrediteren van opleidingen als eerste stap. Het identificeren van behoeften is cruciaal om de prioriteiten van de aanpak te bepalen. Het gebrek aan leerkrachten als gevolg van pensionering en braindrain is een urgent probleem.

Directeur Robby Holband van Beroepsonderwijs pleit voor een inventarisatie van het probleem en ondersteunt de minister in zijn visie dat er naar een duurzame oplossing moet worden toegewerkt door middel van een crashprogramma met verkorte opleidingen.

Het IOL en het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zetten zich gezamenlijk in om deze uitdagingen aan te pakken en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.