Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Nederlandse Neurochirurgen Bezoeken Minister van Volksgezondheid in Suriname

Twee vooraanstaande neurochirurgen uit Nederland hebben recentelijk een bezoek gebracht aan de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, om de voortgang van de neurochirurgische missies in Suriname te bespreken. Het neurochirurgisch team, bestaande uit Nederlandse en Surinaamse experts, is sinds maandag begonnen met het uitvoeren van complexe neurologische operaties in nauwe samenwerking met de neurochirurgen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Dit bezoek markeert de vijfde keer dat een dergelijke missie wordt uitgevoerd in Suriname. Het doel van het bezoek aan de minister was om duurzaamheid te bevorderen in dit soort missies en om structurele oplossingen te vinden voor de opbouw van neurochirurgische faciliteiten in het AZP.

Tijdens de bijeenkomst heeft Minister Ramadhin de delegatie verzekerd van zijn openheid voor alle projectvoorstellen en investeringen die nodig zijn, binnen het budget van het Ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast is er gesproken over het verbeteren van de opleidingen voor nieuwe neurochirurgen in Suriname. Bovendien zal er gekeken worden naar mogelijkheden om neurologische patiënten die in Suriname niet behandeld kunnen worden, door te verwijzen naar Nederland voor medische behandeling.

De samenwerking tussen Nederlandse en Surinaamse neurochirurgen is van onschatbare waarde gebleken voor de gezondheidszorg in Suriname, en dit bezoek benadrukt het voortdurende streven naar verbetering en innovatie op dit gebied.