Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

MinOWC trekt nieuw bloed voor inspectie aan

Nieuwe inspecteurs klaar voor schooljaar 2024-2025

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. Deze inspanning maakt deel uit van een bredere transitie van het inspectieapparaat, die inmiddels al acht maanden in gang is.

De eerste ronde van de selectieprocedure is al succesvol afgerond. De kandidaten moesten een grondig interview doorstaan, waarin ze vragen over zichzelf en diverse inspectiezaken moesten beantwoorden. Na deze ronde is een groep kandidaten afgevallen.

De tweede ronde, die binnenkort van start gaat, zal de resterende kandidaten toetsen op hun probleemoplossend vermogen, visie en innovatiekracht. De opdracht die zij moeten uitvoeren, is afgestemd op de praktijk en dient als een belangrijke maatstaf voor hun geschiktheid als inspecteur. De problemen in het veld zijn soms pittig en de kandidaten moeten bewijzen dit aan te kunnen.

De nieuwe inspecteurs worden al vanaf het komende schooljaar (2024-2025) ingezet, als onderdeel van het bredere strategische plan van het ministerie. Dit plan, dat al in concept is afgerond en wacht op goedkeuring, behelst ook de invoering van een nieuwe HRM-structuur voor het inspectieapparaat. Deze nieuwe structuur is bedoeld om een betere carrièreontwikkeling te bieden en het algehele functioneren van het apparaat te verbeteren.