Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische van Zaken lanceert project marketing en branding

Om toetreding voor Surinaamse bedrijven op markten binnen de Caricom te bevorderen heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) een marketing en branding project gelanceerd. Het project is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Voor dit project is ruim 394 duizend Euro in de vorm van een grant beschikbaar gesteld, voor het klaarstomen van de bedrijven.

Wesley Perea, directeur Amea Cashew & Pineapple Industries N.V. zegt dat het project noodzakelijk is voor kleine en middelgrote ondernemingen omdat vaker is gebleken dat zij niet in staat zijn een marketingplan in elkaar te zetten, om uiteindelijk buitenlandse markten te betreden. Directeur Perea is ervan overtuigd dat dit project in zekere mate zal zorgen voor de groei van deze ondernemingen. Hierdoor zullen zij in staat zijn hun vleugels uit te slaan naar de regio.

De schenking is beschikbaar gesteld door de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) voor technische assistentie ten behoeve van de ondernemers. Daniel Best, directeur projecten-afdeling van CDB zegt dat zijn organisatie met genoegen klaarstaat om projecten te financieren ter stimulering van regionale productie. “Wij zijn bereid het initiatief te ondersteunen omdat het een bijdrage zal leveren aan het bevorderen van de toegang tot de regionale en internationale markten. Dit project biedt ondernemers een oplossing wanneer het komt op marktonderzoek en het promoten van hun producten. Voor Suriname zal het project in zekere mate de bewustwording stimuleren, wanneer het gaan om criteria om te exportereng”, aldus de bankdirecteur tijdens zijn toespraak.

De bankfunctionaris heeft onder woorden gebracht dat door samen te werken, gemeenschappelijke en duurzame doelen effectiever gerealiseerd kunnen worden. Hij heeft tot slot de oproep gedaan dat ondernemers gebruik maken van deze voorziening.

Meer nieuws