Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Minister Ramsaran informeert personeel Huize Ashiana over toelagen

Op dinsdag 04 april 2022 bracht minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) opnieuw een bezoek aan huize Ashiana. Het personeel had via de Bond gevraagd dat minister Ramsaran hen toespreekt en informeert over de stand van zaken waarvoor zij in beraad zijn. Onder de aanwezigen bevonden zich de directeur van huize Ashiana en staf van het ministerie van SoZaVo.

Minister Ramsaran gaf te kennen dat ten aanzien van de toelagen de verschillende zaken reeds in voorbereiding zijn voor het opbrengen van het personeel .Ten aanzien van de kledingtoelage en vervoerstoelage worden deze uitbetaald in de maand april 2023 met terugwerkende kracht naar 01 januari 2023.

Voor de Wachttoelage (middag en nacht toelage), en een nieuwe toelage genaamd dienst verantwoordelijk worden deze uitbetaald in mei 2023 . De concept resoluties zijn reeds opgemaakt, ondertekend en opgestuurd voor verdere afhandeling en publicatie .Tijdens het bezoek van minister Ramsaran kwam er een knelpunt over het verkrijgen van een vaste aanstelling aan de orde . Ook gaf de bond en het personeel aan op zeer kort termijn te willen zitten met de Onderhandelingsorgaan . De SoZaVo bewindsman gaf aan dit onder de aandacht te brengen van de Voorzitter van de Raad van Ministers en collega binnenlandse zaken.

In aanwezigheid van Minister Ramsaran en de pers gaf de bond te kennen dat de acties worden opgeschort .