Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Minister Ramadhin neemt zitting in panel inzake post-COVID-19 immunisatieprogramma´s

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft samen met overige volksgezondheidministers van verschillende landen en overige High-Level functionarissen van de PAHO geparticipeerd in een panel tijdens de Cuba Salud Conferentie betreffende de status van immunisatieprogramma’s in een post-COVID-19 context.

In zijn interventie deed de Surinaamse minister aanbevelingen die gebruikt kunnen worden om de dekkingsgraad van door vaccinatie te voorkomen ziekten in de regio te verhogen en riep hij de internationale gemeenschap op om nauw samen te werken met de nationale medische en gezondheidsverenigingen (bijv. kindergeneeskunde, immunisatie, infectieziekten, obstetrie  en gynaecologie) en andere relevante technische verenigingen om de toediening van kinderimmunisaties  op elk niveau van het gezondheidszorgsysteem te bevorderen.

Voorts de bewindsman de Internationale gemeenschap ook op om nauw samen te werken met beroepsverenigingen van gezondheidswerkers en met nationale verenigingen van gerontologie, verloskunde-gynaecologie, immunologie en degenen die personen met hiv/aids helpen om COVID-19-vaccinatie bij deze prioriteitsgroepen te promoten.

“We moeten de professionele gezondheidsnetwerken van elk land gebruiken om het belang van vaccins te benadrukken en het toedienen van gemiste doses bij elke ontmoeting met het gezondheidszorgsysteem te bevorderen”, aldus minister Ramadhin.