Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Minister Ramadhin brengt bezoek aan Bureau Dak- en Thuislozen

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft een bezoek gebracht aan het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) te Latour. Dit gebeurde op vrijdag 6 november 2020. In de maand oktober was er reeds een onderhoud met de bond van het bureau, waarbij minister Ramadhin geïnformeerd werd over de stand van zaken. Tijdens dit onderhoud gaf de minister te kennen een werkbezoek aan het Bureau Dak- en Thuislozen te zullen brengen, waarbij de wens is dat er een duidelijke organisatiestructuur moet worden opgezet.

De bewindsman heeft tijdens zijn werkbezoek de pijnpunten van het personeel aangehoord en heeft ook zelf de erbarmelijke omstandigheden waarin het personeel en cliënten dagelijks vertoeven gezien. Het is duidelijk dat er in de afgelopen periode heel weinig aandacht is geschonken aan deze stichting.

Aan het personeel heeft de minister geen beloftes gemaakt tijdens zijn bezoek, maar zal alles eraan doen om oplossingsmodellen te zoeken samen met andere ministeries om de situatie weer tot orde te brengen. Een van de pijnpunten betreft de rechtspositie van enkele personeelsleden.

Assembleelid Wang was ook aanwezig tijdens dit werkbezoek en heeft aangegeven op zijn eigen manier deze informatie ook over te brengen in De Nationale Assemblee zodat BDT alle aandacht krijgt te komende tijd.

Namens enkele chinezen winkeliers werd symbolisch een voedselpakket afgegeven aan BDT. Het is de bedoeling dat er 50 van deze pakketten de komende periode geleverd zullen worden voor BDT-personeel.

Minister Ramadhin gaf namens het ministerie ook wat beschermingsspullen aan BDT, zodat er veilig gewerkt kan worden in deze Covid tijd. Het gaat om complete verpleegpakken, mondmaskers, handschoenen en faceshields. Er zijn vervolgafspraken gemaakt met de leiding om spoedige oplossingsmodellen te bespreken.

Meer nieuws